Een geschikte variant voor ieder project

Bekisting maken

Betonbekisting

Een bekisting is een vorm of mal die we gebruiken bij het storten van beton. De bekisting vormt het een begrenzing waarbinnen het vloeibare beton kan spreiden, zodat het op zijn plaats blijft tijdens het uitharden. Het uithardingsproces kan enkele uren, dagen, weken of zelfs maanden in beslag nemen. Voor nog krachtiger beton kunnen we betonbewapening in de betonbekisting plaatsen. Ook houdt de bekisting de bewapening in plaats.

Materiaal betonbekisting

Een bekisting voor beton kan van verschillende materialen gemaakt worden. Ook zijn er vele variaties in de vormen, hoogte, lengte en breedte mogelijk. We kijken vooraf goed naar uw project. Daarna kunnen we kiezen uit bijvoorbeeld hout, kunststof of staal. Bovendien stellen we hoge eisen aan de bekisting. Zo moet deze niet alleen vormvast zijn, maar ook bestand tegen hoge speciedrukken. Daarnaast moet hij dicht en eenvoudig te lossen zijn, en moet hij de gewenste structuur achterlaten op het verharde beton. Wanneer het beton uitgehard is, wordt de bekisting verwijderd en in het geval van een systeembekisting opnieuw gebruikt. Wij geven u graag advies over de perfecte bekisting voor uw beton.

Soorten bewapening

Soorten bekistingen

Hieronder een lijst met alle soorten bekistingen die wij maken. Neem contact op voor meer informatie over een specifieke bekisting.

  • Traditionele bekisting
  • Grootwand wandbekisting
  • Wandbekisting met breedplaatvloeren
  • Tunnelbekisting
  • Blijvende bekisting
  • Projectbekisting (grootwandbekisting of stalen wandbekisting)
  • Systeembekisting
  • Tafelbekisting
Magneten en bekistingsolie

Magneettechniek vergroot de flexibiliteit van de uitvoering bij stalen bekistingen. Met magneten kunnen namelijk wand- en deursparingen, leidingen en elektradozen worden bevestigd. Om het verwijderen van de bekisting te vereenvoudigen, brengen we ook olie aan. Deze olie zorgt ervoor dat het verharde beton en de bekisting niet aan elkaar hechten.

Offerte aanvragen

Interesse in het maken van een bekisting? Onze offertes zijn geheel vrijblijvend,
dus vraag er gemakkelijk een aan via het contactformulier of bel naar 06-21670087.