Bespaar op energie

Betonvloer isoleren

Betonvloer isolatie

Een gevlinderde betonvloer heeft net zoals een keramische vloerafwerking aandacht nodig wanneer het gaat om isolatie. Als u dit niet geeft, zal uw strakke vloer veel energie verliezen en koud en kil aanvoelen. Daarnaast kan geluid niet door een geïsoleerde betonvloer naar boven trekken. Dit is vooral handig wanneer er zich appartementen of kantoren boven de vloer bevinden. Met een goede isolatie wordt geluidsoverlast voorkomen. Zo draagt de isolatie bij aan een hoger woon- en werkcomfort.

Voordelen betonvloer isoleren

Even alle voordelen op een rijtje. Neem voor de details contact met ons op.

Hoog temperatuurverschil

Warmte stijgt en daarom is de vloer het koudste oppervlak in elke woning. Zonder isolatie komt de ruimte ter hoogte van het vloerniveau nooit volledig op temperatuur, waardoor er een temperatuurverschil van meer dan 5 graden kan ontstaan. Dit is erg onaangenaam en zorgt ervoor dat de verwarming intensiever wordt gebruikt.

Vloeropbouw

U kunt rekenen op een totale dikte van ongeveer 20 cm voor een volwaardige vloeropbouw met een afwerking in gepolierde beton. Dit is gemeten vanaf de vloerplaat of drukvaste ondergrond. Eerst plaatsen we afvoerleidingen en elektriciteitsleidingen. Daarna wordt de vloer genivelleerd, zodat de pe-folie met hierop de isolatie kan worden geplaatst. Deze is bij voorkeur 10 cm dik en minimaal 6 cm. De twee materialen waaruit we kiezen zijn PUR of harde isolatieplaten. De uiteindelijke afwerkingslaag moet minimaal 8 cm dik zijn. Wanneer u de isolatie wilt combineren met vloerverwarming, reken dan op een dikte van ongeveer 11 cm.

Offerte aanvragen

Interesse in het isoleren van een betonvloer? Onze offertes zijn geheel vrijblijvend,
dus vraag er gemakkelijk een aan via het contactformulier of bel naar 06-21670087.