Daar kunt u op bouwen

Fundering leggen

Fundering is de basis

De uitdrukking ‘zo vast als een huis’ wordt pas echt van kracht als een gebouw stevig in de grond verankerd is. Een fundering leggen is daarom één van de eerste en belangrijkste stappen in het bouwproces. Eerst wordt de bouw uitgezet en de bouwput ontgraven. Soms doet een aannemer dit, maar wij worden ook regelmatig ingeschakeld als specialist tijdens deze fase van ruwbouw. Zowel woning- als utiliteitsbouw.

Funderingswerkzaamheden

Wij kunnen dus een complete fundering maken of de bestaande voorzien van boorpalen, buispalen of heipalen. We verzorgen alle funderingswerkzaamheden, inclusief coördinatie en maatvoering. U kunt ons bijvoorbeeld inzetten voor balkfunderingen, strookfunderingen, plaatfunderingen, ankerpoeren en vorstranden. Denken in oplossingen is een van onze kwaliteiten, ook wanneer u zelf twijfelt over de beste toepassing. Advies nodig?

Meest voorkomende funderingen

Hieronder een lijstje met voorbeelden van constructies waarbij een fundering gemaakt moet worden. Voor elk van deze constructies kunt u bij ons terecht voor een aantrekkelijke offerte.

  • Huis
  • Uitbouw of aanbouw
  • Tuinhuis
  • Garage
  • Schutting

Funderingsproces

Wanneer u een fundering wilt leggen of herstellen, maken we een bouwtechnische berekening en tekening. Tijdens dit proces bepalen we welk soort fundering we gaan gebruiken – indien van toepassing. Dit is afhankelijk van het type ondergrond en het gewicht van de constructie. We leggen pas een fundering als de aanwezige grond teveel belast gaat worden door het nieuwe gebouw.

Offerte aanvragen

Interesse in het leggen van een fundering? Onze offertes zijn geheel vrijblijvend,
dus vraag er gemakkelijk een aan via het contactformulier of bel naar 06-21670087.