Verstevig de structuur

Betonvloer vlinderen

Beton vlinderen

Als we een betonvloer aanleggen, kunnen we deze vlinderen om de structuur van het beton te verstevigen. Dit proces wordt ook wel polieren genoemd. Het is nodig om het beton na het storten te verdichten. We gebruiken hiervoor een vlindermachine, een apparaat dat voorzien is van een aantal bladen die van stand kunnen veranderen. Door de ronddraaiende bewegingen over de vloer wordt het beton steeds gladder en dichter van structuur.

Het vlinderproces

We kunnen een vloer pas vlinderen op het moment dat het beton hard genoeg is om erop te lopen. Het overtollige water wat nog op de vloer ligt wordt er met een watertrekker afgehaald. Dan gaat de vlindermachine de bovenste laag van het beton open schuren. Wij hebben hiervoor diverse machines in ons wagenpark – welke u ook van ons huren. Als de vloer los is geschuurd, kunnen we beginnen met het instrooien van de slijtlaag. Dit strooien we zorgvuldig met een schep, zodat er geen hopen op de vloer liggen. Wanneer de vloer droog is kunnen we beginnen met polijsten. Uiteindelijk wordt de betonvloer zo vaak gevlinderd tot de toplaag glad, gesloten, hard en slijtvast is. Wilt u een mooie, gevlinderde betonvloer?

Slijtvaste korrels

Er zijn verschillende soorten slijtvaste korrels welke in hardheidsklassen worden ingedeeld. Daardoor kunnen we bij de afwerking van de betonvloer de slijtvastheid van een vloer in hoge mate beïnvloeden. We vermengen alle slijtvaste korrels met cement, zodat deze zeer goed aan de vloer hechten. Ook kan de strooilaag worden voorzien van een cementkleurstof, zodat de vloer een kleur kan krijgen. De vloer wordt niet zo strak als bij een coating, maar wel natuurlijk met een goede hechtvastheid. Voor een optimaal resultaat geven we een nabehandeling met een was of blanke coating om vervuiling tegen te gaan.

Zelf betonvloer vlinderen

Zelf een betonvloer vlinderen is zeker mogelijk, maar het is geen eenvoudige opgave. Als u zelf uw betonnen vloer wil gaan vlinderen, dan kunt u bij ons materiaal huren en advies inwinnen. Doordat er veel instellingen zijn, is het handig als u enige ervaring heeft met de vlindermachine. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het een egaal resultaat wordt en geen grote rotzooi. Als u er niet zeker van bent, laat het werk dan over aan een professional.

Offerte aanvragen

Interesse in het vlinderen van een betonvloer? Onze offertes zijn geheel vrijblijvend, 

dus vraag er gemakkelijk een aan via het contactformulier of bel naar 06-21670087.